•  

    Laat je inspireren

Blogs

Welkom op onze blogpagina! Op deze pagina zullen wij regelmatig blogs plaatsen om jou te inspireren en informeren. 

Op deze pagina lees je blogs over onder andere:

  • Kamerplanten
  • Buitenplanten
  • Dieren
  • Wonen
  • Duurzaamheid
  • Tuin
  • Tuinmeubelen/ barbecues

Wij staan klaar om jou van advies te voorzien, jij ook? Kijk rond en lees de blogs die voor jou interessant zijn. 

 

 

 

 

 

Blog 1.1: verkoeling voor je hond in de zomer

Advies & inspiratie, dier

 

In de zomer kan het behoorlijk warm zijn. Zie jij jouw hond heel veel hijgen? Of heeft jouw hond een fluffy vachtje, zoals een Pomeriaan? Help jouw hond dan een handje met behulp van onderstaande tips.

  1. Een koud plekje. Misschien heb jij in huis koude stenen tegels, waar een hond op kan liggen als hij het warm heeft. Ook kan je een ventilator in de kamer neerzetten, die ervoor zorgt dat de lucht blijft rouleren. Dat zorgt niet alleen voor verkoeling voor jezelf, maar ook voor je hond. Je kan ook een speciale koelmat voor een hond gebruiken. Deze koelmat zorgt ervoor dat je hond lekker comfortabel kan liggen op een koelere ondergrond. Deze koelmatten kan je overal neerleggen: thuis, in het gras en zelfs in het zand.

 

  1. Zorg voor schaduw. Misschien wil jouw hond graag met jou in de tuin zitten of op het balkon liggen. Zorg er dan voor dat de hond de mogelijkheid heeft om weer naar binnen te gaan of zorg voor een plek in de schaduw. Schaduw is er niet altijd vanzelf, maar je kan het makkelijk creëren. Als je een kleine hond hebt, zal hij bijvoorbeeld onder een stoel kunnen liggen of hang een schaduwdoek op. Je zal in de tuin ook nog een parasol kunnen neerzetten. Daarnaast kan je aan je hond zien of hij het te heet krijgt, namelijk: als hij overmatig snel begint te hijgen, suf of sloom wordt. Zorg ook altijd voor water in je tuin of op het balkon.

 

 

  1. Honden met een dikke vacht, kan je helpen door zijn of haar buik te scheren. Een hond gaat vaak plat op zijn buik liggen om af te koelen, maar met veel haar gaat dat moeilijk. Het is daarom goed als je jouw hond hiermee helpt, door de haren op zijn buik weg te scheren. Hierbij neem je de borst niet mee, zo is het eigenlijk niet te zien dat de hond op de buik geschoren is. Een win-winsituatie dus! De hond heeft het koeler en jij bent blij, omdat je hond minder hijgt.

 

  1. Een hond met lange haren kan je in de zomer beter een ‘korte zomerlook’ geven. Denk bijvoorbeeld aan een Labradoodle, zij kunnen best lange krullen krijgen. Door deze te laten knippen, kan de wind, de huid sneller bereiken en zal de hond het koeler krijgen.

 

  1. Pootjebaden. Als een hond oververhit is geraakt en zelfs een epileptische aanval heeft gehad, omdat hij het én heel heet had én zich ergens druk om heeft gemaakt, is het belangrijk om een hond niet met zijn hele lijf onder het water te zetten!! Wat je het beste kan doen is een bak met koud water vullen en jouw trouwe viervoeter hier met zijn pootjes in te zetten. Als zijn pootjes afkoelen, zal hij zich een stuk beter voelen.

 

Én een hele belangrijke tip: laat je hond nooit in de warmte alleen achter in de auto, ook niet als het raam op een kiertje staat!

 

Blog 1.2: duurzaam tuinieren

Advies & inspiratie, duurzaamheid

 

Wil jij de natuur een handje helpen? Goed nieuws! Met weinig extra’s en wat tips & tricks van ons kan jij bijdragen aan duurzaam tuinieren.

Duurzaam tuinieren… ja wat is het eigenlijk? Het wordt ook wel ‘natuurlijk tuinieren’ of ‘verantwoord tuinieren’ genoemd. Met deze vorm van tuinieren houd je de natuur in balans en besteed je extra aandacht aan de bodem. Om te beginnen kan je kijken naar de planten die in jouw omgeving groeien, dit zijn namelijk de planten die passen bij jouw grond en standplaats. Daarnaast geven deze planten voeding aan de dieren die in jouw buurt voortkomen.

Heb jij een tuin met veel tegels? Haal een paar tegels weg en vervang deze met planten en bodembedekkers. ‘Ja… maar dan is mijn tuin minder strak?’ Een duurzame tuin moet juist niet té netjes zijn, er zijn namelijk insecten die graag gebruik maken van een stapeltje takken en bladeren.

We hebben te maken met extremere weersomstandigheden: de dagen worden steeds warmer en er vallen heftigere regenbuien. We kunnen hier ook de vruchten van plukken. Door planten in je tuin te zetten en eventuele tegels weg te halen, kan het regenwater gemakkelijk de grond instromen. Hierdoor wordt het grondwater aangevuld. Dit zorgt voor een beter bodemleven, meer biodiversiteit in de tuin én de grond wordt een stuk koeler.

Je kan ook een regenton in je tuin plaatsen, dit vangt het water op, wat je vervolgens weer kan gebruiken om je planten water mee te geven. Dit komt zeer goed van pas, nu de planten tijdens deze warmere dagen genoeg water moeten krijgen. Om te controleren of de plant nog voldoende water heeft, kan je met je vingertop in de aarde voelen of de aarde nat is. Als de aarde droog is, mag je de planten water geven. Ook is het belangrijk om te weten dat je jouw planten het beste in de avond kan voorzien van water, omdat de zon in de middag het water snel laat verdampen.